Gülüş Tasarımı ve Estetik

Gülüş Tasarımı ve Estetik

GÜLÜŞ TASARIMI VE ESTETİK                 

  • Gülüş Tasarımı Yaparken Nelere Dikkat Ediyoruz? 

               Gülüş tasarımını ele alırken dikkat etmemiz gereken önemli noktalar vardır. Dişlerin ağızdaki konumları estetiği etkileyen faktörlerden birisidir. Bunlardan en başta gelenler ise üst ön 4 dişimizdir. Dişlerin görünen hacmi , dişlerin oranları ve beyazlığı  da etkenlerden bazılarıdır. Gülümseme esnasında görünen dişeti miktarı (pembe estetik olarak tanımlarız) değerlendirilmesi gereken   önemli diğer bir faktördür. 

  • Gülüş tasarımı planlanırken yapılacak değişikliklere nasıl karar veriyoruz?

                Beyaz ve pembe estetik olarak tanımlanan diş, dişeti ve dudaklar bir bütün olarak ele alınır. Çenelerin kapanıştaki konumu , dişlerin dizilimdeki konumu ve oklüzyondaki kapanışı , gülümseme esnasında  görünen diş /dişeti  miktarı ve kenarlarda kalan karanlık alanlar , dişlerin kendine ve birbirlerine göre oranları değerlendirilir.  Hastamızın fotoğrafları ve videoları çekilir,  işlem öncesi ölçüler alınıp modeller hazırlanır.  

  • Gülüş tasarımında planlanırken yapılabilecek hazırlıklar nelerdir? 

                Kapanıştaki bozuklukların  ya da dişlerin konumundaki bozukların giderilmesi için bazen ortodontik tedaviye başvurabiliyoruz. Diş eksikliklerinden doğan boşlukların düzenlenmesi ve o bölgelere uygulanacak tedavilere (implant ya da köprüler) karar verilir. Dişetleri ile ilgili yapılacak değişiklikler var ise  planlanarak  tedavisi planlanır. 

  • Gülüş tasarımı kaç seans sürer ?

Ağzımızın fotoğraf ve video çekimleri yapılır. Aynı seans, üzerinde tasarım yapılabilmesi için üst ve alt çenenizden birer ölçü alınır. Tasarımın yapılıp size ağız içinde gösterilmesi ortalama 2 ya da 3  seans sürer. İlk seansta kayıtlarınız alınır, ikinci seansta ise “Mock Up” adını verdiğimiz uygulama ile bu tasarım ağız içinde size gösterilir ve tedaviye başlanır.

                   

*Web sitemizdeki bilgiler kişileri bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışarak uygulayınız.